Прочитај ми чланак

„МОТОРНЕ ЛАЖИ“: Како СНС ботови бране Вучића

0

Да напредњачки ботови нису претерано речити - одавно је познато. Није им толико битно како ће да се изразе, већ је поента да вређају и нападају сваког ко се дрзне да им у негативном тону помене странку и вољеног председника. Нови хит из напредњачке бот-кухиње је, према речима грађана, библиотекарка Мирјана Кујовић, познати напредњачки бот, која тврди да су речи из исказа Вељка Беливука, а у ком је истакао да је Вучић од њега тражио разне услуге, пазите сад, "моторне лажи". Писмено и професорски, нема шта.

– То што је испричао Беливук су моторне лажи и покушај опозиције да оптужи Вучића и уништи га на други начин, пошто им првобитни план да злогласни клан убије Вучића није успео – написала је Мирјана Кујовић на Твитеру, у покушају да одбрани председника.

„Вучић створио Беливука, не може сада да опере руке“

Очигледно је Мирјана, барем се надамо, уместо „моторне“, желела да каже „ноторне лажи“. А да ствар буде још комичнија, поменута ради као библиотекарка, како тврде они који је познају, што значи да је завршила Филолошки факултет.

Objava Mirjane Kujović, koja na sve načine brani Vučića FOTO: Printscreen

– Мирјана Кујовић. Библиотекарка из Обреновца. Омиљена реч: бедниче. Некад је била „СНС бот-јуришник“, а онда ју је стигла дуга рука твитера, погибе заједно са Церовићком и Мићаном. Покушава да се врати на ту позицију, али младе снаге Лангура, Кебара и Неда Перић доминирају – написао је један твитераш, који је очито упознат са ликом и делом напредњачке узданице.

Очито да је поменута, судећи на основу њеног обраћања, мало шта научила на свом послу у блиблиотеци, али је зато појмове „покупила“ од Срећка Шојића, главног јунака дела Синише Павића. И Шојић и Кујовић користе исти назови израз „моторна“ уместо ноторна лаж.

Ни сам Синиша Павић не би могао да замисли лик попут Мирјане Кујовић. Професорка књижевности која не зна како се реч изговара и која силовито ботује за председника своје вољене странке. Неписмени професори постадоше ботови, а с обзиром да је небо граница за њихов успех, Мирјана је можда будућа министарка просвете. Оно што Шојић није успео у фикцији, то ће напредњаци успети у стварности.