Прочитај ми чланак

“Морао сам да зовем амбасадора Кине да се извиним“

0

Ниш -- Премијер Србије Александар Вучић изјавио је поводом последњег спорног снимка из компаније Јура да се тамо ништа не збива.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

“Ништа се не збива у Јури, већ Срби воле да кукају, тај случај не постоји”, изјавио је Вучић за ТВ Прва на питање како се објашњава толики број притужби на рад јужнокорејске комапније у Србији и однос према запосленима.

“Питајте те људи у Јури да дај отказ, па неће да дају отказ. Иди ти па им нађи посао”, навео је Вучић и истакао да је “наш проблем што много волимо да кукамо и зато толико заостајемо”.

Као још један пример неоправдане критике према страним инвеститорима у Сребији, Вучич је навео ситуацију због које се јутрос извињавао кинеском амбасадору, али није навео на који случај конкретнио мисли.

“Јутрос сам се извинио кинеском амбасадору што је морао да слуша глупости од наших политичара и што су критиковали инвестиције из Кине”, навео је Вучић.

Он је истакао да је сарадња са Кином одлична и да ће ускоро бити укинуте визе са том земљом што ће омогућити отварање према Кини и увођење директних летова Београд- Пекинг а нада се и Београд- Шангај.