Прочитај ми чланак

Могућа рокада у врху напредњака

0

Остало је још двадесетак дана до ванредне изборне скупштина Српске напредне странке на којој ће први пут нови потпредседници странке бити изабрани на тајном гласању и то на главном одбору који може бити одржан истог дана када и скупштина – 28. маја.

vucic-sns3Једино је извесно да ће Александар Вучић остати неприкосновени лидер СНС-а кога ће према сазнањима „Политике” тајним гласањем бирати чланови Скупштине. До сада је Вучић увек биран акламацијом. Упркос тајном гласању, тешко је замислити да би неко најмоћнијем човеку у земљи изашао „на црту” у СНС-У.

 Напредњаци ће на страначкој скупштини гласати и за новог заменика председника странке. На тој функцији протеклих година је Јоргованка Табаковић, која је замрзла страначки ангажман због обављања гувернерског посла. Један од могућности је да ту функцију обавља Маја Гојковић за коју се спекулише да би могла да добије неку функцију у Војводини.

Сви функционери напредњака са којима је јуче Политика контактирала нису хтели званично да коментаришу медијске спекулације ко ће остати у врху странке. И док је Александар Вучић посвећен писању програма будуће владе, у јавности се спекулише ко је изгубио наклоност шефа, а о могућим новим именима која се најављују нико у СНС-у не жели да нагађа.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ