Прочитај ми чланак

Млађан Ђорђевић посетио фонд Светлане Медведев

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић посетио је у склопу службеног боравка у Москви Фонд социјално-културних иницијатива Светлане Медведеве, супруге бившег руског председника Дмитрија Медведева.

Ђорђевић је у разговору са директором Фонда, Дмитријем Владимировичем Салавјовим, изнео захвалницу за подршку коју је ова организација пружала програмима намењеним деци и младима у Србији.

У срдачном разговору, лидер Ослобођења и Салавјов разменили су искуства и ставове о омладинској и културној политици, а разговарали су и о потенцијалима за јачање културних веза Србије и Русије, као и о дометима културног дијалога два народа.

Ђорђевић је домаћине упознао са активностима покрета Ослобођење и генералном друштвеном ситуацијом у Србији и региону, док је Салавјов представио актуелна друштвена кретања у Русији.

Директор Фонда је такође пренео поздраве оснивача организације, госпође Медведев, те изразио наду да ће у будућности бити покренуто још иницијатива за сарадњу која ће додатно зближити два братска народа.

Фонд социјално-културних иницијатива основан је 2008. године на иницијативу Светлане Медведеве.

Лидер покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић налази се у службеној вишедневној посети Москви, где учествује на међународној конференцији о Косову и Метохији, а у току боравка ће имати више састанака у Руској думи, државној администрацији и Руској православној цркви.