Прочитај ми чланак

Млађа Ђорђевић: „Зоран Милановић је бесрамна будала“

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић се на својим друштвеним мрежама осврнуо на речи председника Хрватске Зорана Милановића, када је Милановић изјавио, коментаришући фотографију са свечане академије поводом Дана победе у Београду, на којој су приказани генерал Дража Михаиловић и Тито, да је „Дража Михаиловић био обична будала“.

Реаговање Млађана Ђорђевића преносимо у целости:

„Зоран Милановић је бесрамна будала.

Прича о некаквим злочинима Југословенске војске у отаџбини, а све то на прослави годишњице формирања једне од бригада ЗНГ која је била умешана у злочине и  протеривање српског становништва у операцијама Масленица, Бљесак и Олуја.

Пре само неколико недеља ова бесрамна будала је порицала злочине у Јасеновцу тврдећи да се тамо десио геноцид АЛИ само над Србима из Поткозарја!? Милановић је тако свесно искривио историјске чињенице у вези Јасеновца које не споре чак ни многи хрватски историчари, а потпуно је прећутао геноцид у остатку НДХ, где је побијено више стотина хиљада Срба, Јевреја и Рома, у логорима Даница, Слано, Јадовно, Јастребарско, Тења и бројним другим, као и у небројеним покољима и масакрима.

Ти злочини се прећуткују, али се зато у први план гура Дража Михаиловић, како би се сакрила и умањила усташка кривица за геноцид и холокауст, и како би се Хрвати и Срби некако изједначили у кривици.

Ако Зоран Милановић има проблем са карактером борбе ђенерала Михаиловића, нека се обрати својим савезницима из НАТО-а: Француској, која је Дражу одликовала Ратним крстом 1943. године, Пољској, која је Дражу одликовала Орденом за војничке врлине 1943. и Америци, која га је одликовала Легијом заслуга 1948. године и поново уручила исти орден 2005“, написао је Ђорђевић на Твитеру и Фејсбуку.