Прочитај ми чланак

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ТУЖИО НОВИНАРКУ: Напредњаци дошли пред суд да подрже Стефановића

0

Велика група присталица СНС-а дошла је испред Вишег суда у Београду да подржи потпредседника странке Небојшу Стефановића пред почетак суђења по тужби против недељника НИН. Како јавља репортер Н1, испред суда је постављен транспарент "Против терора власти" а дошло је до мањих инцидената када су непознате особе покушале да га поцепају.

d

Фото: Н1

Велика група присталица СНС-а дошла је испред Вишег суда у Београду да подржи потпредседника странке Небојшу Стефановића пред почетак суђења по тужби против недељника НИН. Како јавља репортер Н1, испред суда је постављен транспарент „Против терора власти“ а дошло је до мањих инцидената када су непознате особе покушале да га поцепају.

Међу окупљенима је био и градски менаџер Горан Весић а на питање Н1 откуд ту одговара да је дошао да подржи Стефановића.

И остали окупљени наводе да је подршка потпредседнику СНС-а разлог њиховог доласка.

Сам долазак Стефановића пропраћен је бурним аплаузом окупљених. Сличан аплауз добио је и градоначелник Београда Синиша Мали који се појавио нешто касније али, како сазнајемо, он је дошао приватним послом у суд.

Испред суда је дошло до мањег инцидента када су људи из групе окупљених напале и покушале да поцепају транспарент „Против терора власти“.

Људи који су држали транспарент нису желели да се представе новинарки Н1 већ су навели да су критичари власти и да верују да су их напали „Вучићеви људи“.

Стефановић је тужио новинарку НИН-а Сандру Петрушић, главног уредника тог листа Милана Ћулибрка и НИН д.о.о због текста „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“, који је објављен 16. јуна ове године, а који је био и на насловној страни тог недељника.

Текст се односио на улогу министра Стефановића у рушењу три објекта у Херцеговачкој улици и у њему се наводи: „Рушење у Савамали укључивало је више различитих структура: државне и недржавне и више нивоа власти по вертикали. Отуда је одговорност градског врха неспорна. Једино што није довољна. Јер такав посао није био могућ без знања и помоћи министра полиције.“

Сандра Петрушић: Како да се браним кад он не може да докаже да сам лагала?

Ауторка текста Сандра Петрушић пред почетак суђења за Н1 каже да је Небојша Стефановић у тужби навео да су у спорном тексту изнете лажи које он не може да докаже. „Ја стварно не знам шта бих могла да дам у одбрану ако он не може да докаже да сам лагала“.

Како истиче, она никада није писала о Небојшу Стефановићу као приватном лицу већ као о министру полиције. Ипак, он је тужбу поднео у својству приватног лица.

Стефановић: Повређени су ми професионални углед и част

Суђење по тужби министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића против недељника НИН за текст „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“ почело је и завршено је данас у Вишем суду у Београду.

Тужиоц и окривљени су дали исказе, а пресуда ће бити саопштена до Нове године.

Министар је на суђењу рекао да си му повређени професионални углед и част, док су Сандра Петрушић и Милан Ћулибрк рекли да ниједном речју у тексту нису тврдили да је Стефановић рушио објекте у Херцеговачкој улици у Београду, већ су говорили о његовој политичкој одговорности као персонификацији првог човека полиције.