Прочитај ми чланак

Милош (НАДА): Не дамо Вучићу немачко-француски споразум, пада на свим нивоима!

0

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић је оценио да је актуелној власти "моћ ударила у главу", за ову кампању је рекао да је "једна од најодвратнијих" и оценио да је неопходна промена режима на свим нивоима.

– Већ 12 година је иста екипа на власти, очигледно је да то удари и на психу… Ово је једна од најодвратнијих кампања и то је доказ да су промене неопходне – рекао је Милош Јовановић.

Лидер Новог ДСС-а је оценио да коалиција НАДА, коју ова партија чини са ПОКС-ом, „стоји изнад цензуса“ и да је само питање колико је изнас изборног прага.

– Негативна кампања ће свакако оставити трага, али ми онако добро газимо у позитивном смислу. Тешка је борба – казао је он.

Јовановић је навео да бирачи ове политичке опције „разумеју“ да је неопходна сарадња са остатком опозиције ако хоће да смене актуелну власт.

– Ко није за сарадњу опозиције након избора, тај није за смену власти – оценио је председник Новог ДСС-а.

– Наши бирачи то разумеју делом због демократије, а делом због националног опредељења, односно косовског питања и Вучићевог прихватања француско-немачког споразума, а то значи признање сецесије Косова. Нужан услов да се тај споразум не спроведе је да се развласти режим Александра Вучића, то је једини начин – закључио је Јовановић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.