Прочитај ми чланак

МИЛОШ: Ако до 2. јуна буде још „хиљаду Малих Крсни“, избора неће бити

0

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је да власт Српске напредне странке (СНС) не показује намеру да обезбеди равноправне и фер изборне услове и да то што су избори заказани за 2. јун није никакав уступак, саопштено је из те странке.

Јовановић је на Нова С телевизији истакао да је датум важан само у функцији поправљања изборних услова, али да понашање власти говори да она намерава да „настави по старом“.

„Ситуација није нормална, и даље имамо иста непочинства власти са злоупотребребом права на пребивалиште. Ако до 2. јуна буде још ’хиљаду Малих Крсни’, избора неће бити“, нагласио је Јовановић.

Он је казао да као легалиста увек жели одржавање избора, али да за то морају да буду обезбеђени нормални услови.

„Два су најважнија услова, сређивање бирачког списка и отварање Јавног сервиса РТС за све политичке актере. Желим нормалне изборе, јер верујем у грађане и снагу својих аргумената. Али ако нормалних избора нема, онда не могу да се одрже намештени избори“, додао је Јовановић.

Према његовим речима, ако институције не буду радиле, онда ће то „морати да се каналише кроз уличне протесте“.

„Одговорност ће бити онда на Александру Вучићу“, нагласио је Јовановић.

Јовановић је закључио да ће доћи дан „када ће Вучић сносити кривичноправну одговорност за антиуставно деловање, јер ништа не застарева“.