Прочитај ми чланак

Милогорски премијер назвао патријарха српског Иринеја ВУЛГАРНИМ

0

Мораће се престати са вулгарним нападима на државу и њене институције који најчешће долазе након тајних вечера са опозицијом", поручио је црногорски премијер.

Црногорски премијер Душко Марковић окарактерисао је као вулгарну последњу изјаву патријарха СПЦ Иринеја у вези са положајем српског народа и цркве у ЦГ.


Марковић је у интервјуу подгоричким „Дневним новинама“ поновио став да су неистинити наводи патријарха српског о лошем положају Срба у Црној Гори и такво мишљење Патријарх Иринеја окарактерисао као притисак на званичну Подгорицу уочи доношења Закона о верским заједницама.

Патријарх Иринеј је недавно изјавио да је „положај цркве у Црној Гори данас гори него у време окупације Османлија“, док је положај Срба поредио са њиховим положајем у време НДХ (Независне државе Хрватске).

Такав став Патријарх Иринеја оштро су осудиле државне институције Црне Горе и значајан део црногорске и јавности у региону.

„Мораће се престати са вулгарним нападима на државу и њене институције који најчешће долазе након тајних вечера са опозицијом“, поручио је црногорски премијер.

По његовим речима, Влада неће дозволити непоштовање Црне Горе и исти принципи морају да важе и за градјанина и за свештеника.

Марковић је рекао да се Црној Гори „не може више оспоравати приступ јавним, државним добрима, која користи Митрополија црногорско-приморска“.