Прочитај ми чланак

Мило Ђукановић је прошле године припремао крвопролиће

0

Члан Предсједништва ДФ, Небојша Медојевић, сматра да је Демократски фронт више пута упозоравао да је режим Мила Ђукановића припремао крвопролиће 24. октобра прошле године.

Milo-Djukanovic-americka-am

“ДФ је више пута упозоравао да је лоповски режим припремао крвопролиће за 24.10. 2015. и да је за тај паклени план био ангажован велики број безбједносно интересантних лица из подземља, који су били саставни дио режимских снага“, наводи Медојевић.

Он додаје да поред наоружаних опасних криминалаца предвођених високим оперативцима за специјалне операције АНБ и шефовима криминалнох банди, стационараних у Хотелу Подгорица, била је убачена и посебна група хулигана са фантомкама и палицама са задатком да гађају полицију испред Скупштине, како би, тако покренули полицијски терор, тровање и лов на људе и да здруженим снагама полиције, САЈ, АНБ, криминалаца и хулигана командовано је, супротно закону и правилима служби, од стране неовлашћених лица.

„Имајући у виду да се радило о суспендовању закона и Устава ове земље и бруталном терору над мирним демонстрантима који нијесу угрозавали полицију, нити су покушавали да уђу у Скупштину, позивам бившег Министра унутрашњих послова Рашка Коњевића, да јавност одмах обавјести о својим сазнањима у вези дешавања од 24.10. прошле године. Тако би макар дјелимично опрао велику љагу коју носи као Министар који је потписао употребу бојних отрова, гумених метака и шок бомби против мирног народа, који је тражио фер и слободне изборе, и тако бранио сувереност и демократију као темељне вриједности друштва и државе Црне Горе“, истиче Медојевић.

„Кад, ако не сад, када су пале све маске и када је свима јасно да су Ђукановић, ДПС и болесни систем који су створили на корупцији, пљачки и криминалу, највећа опасност за виталне националне интересе дрзаве Црне Горе. Какво се повјерење може успоставити са Ђукановићем и његовом криминалном организацијом? Само на штету државе и грађана“, додаје посланик ДФ-а.

Он сматра да истина о злочиначком подухвату шефа режима, САЈ, АНБ и мафије, и о њиховом терору над мирним демонстрантима од 24.10, могла би бити почетак отварања процеса повјерења и побједа сазреле свијести код продемократских политичара, да је смјена режима и демонтирање монструозних механизама болесног система, који је стваран 27 година, једини исправни пут ка политичком, демократском, моралном опоравку тешко обољелог друштва које актуелни режим уводи у агонију.

„Зато је патриотска, демократска, али изнад свега , људска обавеза Коњевића и Кривокапића да јавно саопште сва сазнања о државном удару и терору од 24.10“, додаје Медојевић.

„Неодржива је позиција да Коњевић и Кривокапић и даље ћуте и крију истину о догађајима од 24.10. и да улазе у тзв. Владу повјерења са Ђукановићем. То је допринос консолидацији хаоса, мрака, терора, владавине мафије и саучесништво у великом злочину против народа и државе Црне Горе“, закључује Медојевић.