Прочитај ми чланак

Михаиловић: Мафијашки систем Вучића мора да оде! Нуди нам Арапе као спас Србије!

0

Коалиција НАДА, коју чине Нова Демократска странка Србије и Покрет обнове Краљевине Србије, у оквиру предизборне кампање посетила је Ниш одакле су поручили да је децентрализација неопходна за развој земље и да градови и општине треба да имају веће ингеренције и већи буџет за свој развој.

Слађана Милетић девета на листи; фото: НАДА Скуп је отворила најбоље је рангирана јужњакиња на посланичкој листи коалиције и потпредседница Извршног одбора Новог ДСС, Слађана Милетић која је рекла да је југ Србије успаван у сиромаштву. Истакла је да је од 35 општина и градова на југу Србије, у чак 34 просечна плата нижа од републичког просека.

И лидер коалиције НАДА Милош Јовановић се обратио својим присталицама и поручио да је равномерно регионални развој основа на чему коалиција гради свој програм.

Ми имамо озбиљан програм и за економију и за децентрализацију земље, да повратимо више одговорности за локалне самоуправе, да је спустимо на мало нижи ниво да грађани сами одређују своју судбину, да имају више новца, али више надлежности – изјавио је Јовановић.

Ако желимо да смањимо притисак сталног досељавања становништва у велике градове, Београд и Нови Сад, буџет мора другачије да се планира. Потребно је веће ингеренције дати општинама и градовима и оставити им више новца за развој њихове инфраструктуре и привреде, а смањити издвајања у републички буџет – рекао је Михајловић.

Навео је да је НАДА једина коалиција која је опстала од прошлих избора и да је чине озбиљни и стручни људи.

Подсетимо, на посланичкој листи коалиције „Нова демократска странка Србије – Покрет обнове Краљевине Србије“ остављено је места за 30 јужњака, од којих је само двоје у првих 20 кандидата.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.