Прочитај ми чланак

МЕЂУНАРОДНА ПЕТИЦИЈА за одбрану Оливера Ивановића (Линк петиције)

0

oliver-ivanovic

Бивши француски командант специјалних снага Француске Жак Огар покренуо је петицију за ослобађање Ивановића из притвора и десатанизацију људи који су бранили cевер Косова и Метохије.

Бивши командант француских специјалних јединица на Космету Жак Огар, који је српској јавности познат и по књизи „Европа је скончала у Приштини“, покренуо је иницијативу — међународну петицију за пуштање Оливера Ивановића, српског политичара са Космета, на слободу.

Иницијативу је започео обративши се Еулексовом суду на Косову, затим је покренуо петицију у Француској и у Београду.

Петиција је на француском и енглеском језику, а циљ јој је да анимира јавне личности и личности од значаја међу свим европским народима, али и државе које нису чланице Уније, али су „искусиле“ Косово.

Оливер Ивановић је ухапшен 2014. године пошто се добровољно одазвао на позив суда у Митровици на информативни разговор. Ивановића „терете“ за ратне злочине из периода 1999. године и 2001. које је суд Унмика већ одбацио као неосноване.

Оливеру Ивановићу, иако је за њега гаранције дала и држава Србија, до данас није омогућено да се брани са слободе. Двојици од петоро осумњичених из истог предмета, суд је пре неколико дана омогућио да се бране са слободе.

ПЕТИЦИЈУ МОЖЕТЕ ДА ПОТПИШЕТЕ ОВДЕ

(СПУТНИК)