Прочитај ми чланак

Машала! Чачански градски функционери појели пола тоне роштиља на Никољдан

0

Чачански градски функционери појели су пола тоне роштиља за Светог Николу, каже Виолета Марковић из Народне странке. Она је до тих података дошла на основу приступа информацијама од јавног значаја.

„Подаци показују да је за шест дана око избора потрошена сила новца из градског буџета „, објаснила је Марковић за ТВ Нова.

Прецизирала је да је 17. децембра потрошено 900.000 динара.

„Тешко ме је оставити без речи, али сам занемела. У питању су позиције за репрезентацију. Потом 18. децембра на дан града Чачка фактурисано је милион. Посебно је невероватно да је на Никољдан град добио рачун од 780.000 динара, од чега 500.000 за пола тоне роштиља“, навела је Марковић.

Саговорница ТВ Нове сматра невероватним да је то поједено у Чачку, јер пола људи иде на славу, а пола прославља Светог Николу.

„Углавном народ пости. Постоји матрица, односно ресторан који свакодневно фактурише одређени износ од 40 до 50 хиљада динара“, навела је Марковић.

Она се пита да ли је извлачен новац за изборни дан, односно да ли се плаћају или докупљују гласови. Напоменула је да није једна кафана у питању, те да су цифре округле.

„Заиста се питам да ли се плаћају туђи рођендани или се плаћа храна за славе запослених у градској управи. На пример 22. децембра је град добио рачун 756. 000, 00“ прецизирала је она.

Локални функционери потрошили су 80 хиљада евра за два месеца – то су але незајажљиве, закључила је Марковић, напомињући да је за сваку славу „издат неки рачун“.