Прочитај ми чланак

Мартиновић: Раскринкати СНС мафијашки клан (ВИДЕО)

0

Српској напредној странци је једно од обележја да се сви високи функционери понашају као да су у једном моменту прележали Алцхајмерову болест. Први од свих, председник Србије и СНС-а Александар Вучић, потом Миленко Јованов, Маја Гојковић и све тако редом, требало би времена набројати све који су заборавили своју прошлост, па до узданице странке, народног посланика Александра Мартиновића.

Мартиновић је заиста бритка сабља СНС-а, а исто то је био у радикалима, само мало другачије. Сада „пуца“ по Драгану Ђиласу, Савезу за Србију, свакоме ко другачије мисли, а као члан Српске радикалне странке, мета му је био, веровали или не, његов садашњи шеф и председник Србије Александар Вучић.

– СРС није уништена, иако су Томислав Николић и Александар Вучић по налогу Бориса Тадића, по налогу Америке и Европске уније 2008, имали намеру да је униште. Ми смо остали верни нашој основној идеји уједињењу српског народа у јединствену српску државу. За разлику од њих двојице који су издали националну идеју, који су заговорници ЕУ и који би сутра, ако не дај боже дођу на власт, водили гору политику него што је данас води Борис Тадић, а то је продаја националних интереса, то је распарчавање државе Србије, то је комадање Србије на централну Србију и на Војводину и онда би пројекат Тадића и Николића да Србија уђе у ЕУ, у ствари био сведен на то да Београд са широм околином постане нова држава чланица ЕУ – говорио је Мартиновић.

Међутим, он се није само заустављао на „нападима“ на Вучића и Николића. Не. Мартиновић је ишао корак даље и раскринкавао „мафијашки клан“, како је тада називао Српску напредну странку.

– Један од главних мафијашких магната јесте Станко Суботић Цане, о коме је писао др Војислав Шешељ, у својој чувеној књизи „Станко Суботић, Цане Жабац, краљ дуванске мафије“… Зато што је Станко Суботић и онда и сада био пријатељ и спонзор снага које су саме себе називале демократским, реформским и проевропским… Иначе, Цане Жабац је био и данас је вођа српског дела Ђукановићеве дуванске мафије… Станко Суботић се у октобру 2007. године сусрео са Томиславом Николићем и Александром Вучићем у хотелу у Паризу. Ти мафијаши су стајали иза пројекта званог „разбијање СРС“ – тврдио је Мартиновић.

Такође, својевремено је Александар Мартиновић тврдио да се Српска напредна странка финансира „средствима тајкуна и криминалаца“. Међутим, када је касније питан за те изјаве, правио се, што се у нашем народу каже, луд. Бар се тако каже.

Очигледно је Мартиновић, или слабије интелектуално оплемењен, па брзо заборавља све што је причао, или је сам собом постао члан мафије. Бивши радикал, заговорник „Велике Србије“, десничар и конзервативац, противник Александра Вучића, Мартиновић је постао једна од главних окосница Српске напредне странке. Не зна се да ли је тужније како је лако одустао од својих убеђења, како је лако прихватио да га финансира „мафијашки клан“, или је тужније што Српска напредна странка и Александар Вучић не могу да пронађу боље кадрове од оних који их раксринкавају и не могу да их поднесу.

Ово је чист пример како интерес и новац окупе и људе најразличитијих схватања и погледа на политику… Идеологију… Правду… Или се никада у томе нису ни разликовали.

Није на одмет поменути како Александар Мартиновић обавља, ни мање ни више, него осам функција. У извештају Агенције за борбу против корупције наведено је шест, међутим, у јавности се помиње и да предаје на крагујевачком Факултету медицинских наука, а јуче се појавила вест и да је административни одбор Скупштине Србије одобрио Мартиновићу да обавља још једну функцију – овога пута члана Савета Универзитета у Приштини, што ће бити његова осма функција.

FOTO: Printscreen

Мартиновићу, алал ти вера како све постижеш!