Прочитај ми чланак

Марко Цвејић : Војислав Шешељ је симбол српства

0

marko cvejic 1

Стање у општини Раковица је више него катастрофално. Некада најјача индустријска зона у Србији, која је хранила хиљаде породица, данас је постала свратиште за птице, рекао је у разговору за Србин.инфо, Марко Цвејић, потпредседник Савета за омладину и спорт СРС Београд.

Како по вашем мишљењу омладина Србије гледа на Војислава Шешеља?

Живимо у времену када се младима у Србији намећу разни политички идоли. У мору лажних идола, тешко је препознати човека правих вредности. Како време пролази, а власти се смењују, долазим до закључка да младима није тешко да препознају доследност и величину Војислава Шешеља, човека који већ једанаест година води лавовску борбу са Хашким трибуналом. Сваки млади човек од њега може да научи како се бори за интересе своје земље и свога народа, како се негују корени, како се воли и поштује породица.

И поред медијске блокаде, манипулисања јавности и притиска издајничког режима, Војислав Шешељ је за омладину највећи Србин данашњице. Млади људи данас са поносом могу да кажу да су симпатизери или чланови Српске радикалне странке и да председник проф. др Војислав Шешељ, човек који једини није одступио од својих идеала и приниципа, за све нас представља СИМБОЛ СРПСТВА!

Млади људи данас са поносом могу да кажу да су симпатизери или чланови Српске радикалне странке и да (JE) председник проф. др Војислав Шешељ, човек који једини није одступио од својих идеала и приниципа, за све нас представља СИМБОЛ СРПСТВА!

marko cvejic 2

Водили сте читав низ година омладину СРС Раковица. Како оцењујете стање у општини Раковица?

Стање је више него катастрофално. Некада најјача индустријска зона у Србији, која је хранила хиљаде породица, данас је постала свратиште за птице. Од некадашњег индустријског магната и фабрике са хиљадама запослених, данас је остало свега неколико стотина радника, празне хале и пропале машине. Прошла, као и садашња власт, обећали су да ће у Раковицу довести разне инвеститоре, да ће отворити много нових радних места…

Наравно, то су била лажна обећања и празне приче помоћу којих су дошли до жељених позиција. Власт у Раковици чине некада љути противници СНС и ДС, а резултати су погубни за становнике Раковице. Живимо у општини са вероватно највећом стопом незапослености, најнижим платама и најлошијим животним стандардом. Док општински функционери запошљавају своје блиске сараднике, родбину и пријатеље, грађане обмањују карневалима, видрама и Паригузом.

navijaci seselj

После 5. октобра, медији попут Б92 су хвалили навијаче због учешћа у тој тзв. Револуцији. Данас ти исти медији навијаче називају хулиганима, и представљају их као претњу држави. Какво је ваше мишљење у вези са односом медија према навијачима?

Никада нисам био поборник генерализовања ствари. Наравно да постоји мали број оних који ће увек покушавати да скрену пажњу на себе правећи инциденте, али не можемо све навијаче поистовећивати са тим људима и називати их хулиганима. Већина тих навијача су породични људи, студенти и пре свега добри момци који воле свој клуб. С` друге стране, и претходна и садашња власт упорно користе навијаче за постизање својих циљева, а потом их одбацују и, кроз медијски линч, означавају их као државне непријатеље.

Сви знамо каква се медијска хајка води против навијача, а никада у медијима нисте могли да чујете неки опширнији извештај о томе како су навијачи организовали хуманитарну акцију, концерт за Косово и Метохију или да су помогли неком болесном детету у Србији. Нажалост, овај режим добија све већу медијску пажњу, а свако ко је родољуб, навијач или патриота испашта због њиховог европејства и робовања Западу.

( Србин.инфо)