Прочитај ми чланак

Маја Гојковић стигла у Турску: Морате превазићи проблеме после војног пуча

0

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић данас је у Анкари изразила уверење да ће турски народ и држава превазићи проблеме после покушаја државног удара у тој земљи и да ће наставити да живе у миру и демократији, јер је то "од виталног значаја за Турску и за читав регион".

dru-04-Maja Gojkovic_620x0

Гојковић је као председавајућа Парламентарном скупштином Црноморске економске сарадње поздравила иницијативу Скупштине Турске да се сазове тај састанак са представницима Европског парламента, као и парламентарних скупштина Савета Европе, НАТО, Медитерана, Уније за Медитеран, туркофоних држава и Организације исламске сарадње.

Како је саопштила Скупштина Србије, састанак Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње сазван је у циљу упознавања са ситуацијом у Турској након покушаја државног удара.

Председници парламентарних скупштина састали су се са председником Велике народне скупштине Турске Исмаилом Караманом, на чији позив и бораве у Анкари, имали су сусрет са премијером Турске Бинали Јилдиримом, а предвиђен је и састанак са министром спољних послова Мевлутом Чавушоглуом.