Прочитај ми чланак

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Турски опозиционар славио победу на изборима, пала тераса – ПОГИНУО

0

Члан турске опозиционе Републиканске народне странке Мехмет Палаз преминуо је у болници након што је током прославе победе те странке на локалним изборима пала тераса на згради у којој је седиште странке, у округу Тавас у турској провинцији Денизли.

Након што су незванични резултати почели да пристижу у недељу увече, многи чланови странке окупили су се испред партијских просторија да прославе изборну победу. Већа група политичара је изашла на две терасе зграде у којој је седиште странке, а затим се једна тераса срушила и том приликом је повређено осам чланова странке, од којих три тешко.

Палаз, који је задобио повреду главу опасну по живот, упућен је у Универзитетску болницу Памукале где је преминуо, а пре тога је примљен у државну болницу Тавас, објавили су турски медији.

Палаз је био заменик шефа странке за округ Тавас. Према резултатима локалних избора, кандидат Републиканске народне странке за градоначелника Кадир Татик победио је у округу Тавас.

На основу резултата са 99,9 одсто бирачких места, Републиканска народна странка победила је у 35 градова на локалним изборима, док је владајућа Партија правде и развоја турског председника Реџепа Тајипа Ердогана победила у 24 града, саопштио је председник Високе изборне комисије Ахмет Јенер.