Прочитај ми чланак

Турска ограничава извоз у Израел

0

Ограничење извоза најављено је након што је у понедељак Израел одбацио захтев Турске да се придружи међународним напорима ваздушних пошиљки хуманитарне помоћи за становнике Појаса Газе

Министарство трговине Турске објавило је данас да укида извоз производа из 54 категорија у Израел све док не дође до прекида ватре у Појасу Газе.

Ограничење извоза најављено је након што је у понедељак Израел одбацио захтев Турске да се придружи међународним напорима ваздушних пошиљки хуманитарне помоћи за становнике Појаса Газе, а ограничења на извоз укључују, између осталог, производе од гвожђа и челика, опрему и производе за грађевину и машине, преноси „Тајмс ов Израел“.

Турска, која је осудила Израел због офанзиве у густо насељеном Појасу Газе и позвала на хитно примирје, послала је до сада десетине хиљада тона хуманитарне помоћи за цивиле у окупираној палестинској енклави.

Сједињене Америчке Државе су прошлог месеца почеле да шаљу помоћ у Газу ваздушним путем заједно са Холандијом, Француском, Шпанијом и другим земљама.