Прочитај ми чланак

Маја Гојковић: Kо не полуди тај није нормалан

0

dru-04-Maja Gojkovic_620x0

Посланици су у Скупштини до раних јутарњих сати расправљали о амандманима на Предлог буџета, а расправу су обележиле и међусобне увреде посланика.

Посланици су се често јављали да реплицирају или да пријаве повреду Пословника, док је на дневном реду било око 400 амандмана на Предлог закона о буџету и пратеће финансијске законе.

Опозициони посланици жалили су се да их председавајући парламентом Игор Бечић дискриминише у односну на посланике владајуће већине, што је председница парламента Маја Гојковић негирала.

„Ко не полуди тај није нормалан, не знам како више да водим седницу, најбоље да ћутим“, рекла је у једном тренутку Маја Гојковић.

Током расправе, посланици опозиције истакли су да је предлог буџета за наредну годину нетранспарентан, недоговоран, неправедан и да не прати започете реформе.

„Боље је да идемо на привремено финасирање, него да изгласамо закон о буџету који се заснива на неправдама и у којем оно што пише није кредибилно и транспарентно и боље је да изгласамо неповерење влади када је такав буџет предложила Скупштини“, рекао је посланик Нове странке Владимир Павићевић.

Министар финансија Душан Вујовић истако је да такве тврдње не стоје, да је буџет транспарентан, скројен по правилима и принципу одговорности.

„Када се поднесе 88 амандамана са захтевом брише се, то је одустајање од реформи и непотизам“, оценио је Вујовић.

Скупштина Србије усвојила је у начелу буџет за наредну годину, који предвиђа приходе од 997,4 милијарде динара, а расходе од 1.119 милијарди.

(Бета)