Прочитај ми чланак

Лутовац РТС-у: Своје време у Упитнику уступам узбуњивачу Обрадовићу

0

Председник Демократске странке Зоран Лутовац одбио је позив Радио телевизије Србије за гостовање у емисији "Упитник" и поручио да своје време уступа узбуњивачу Александру Обрадовићу.

„Простор који у ‘Упитнику’ нудите нама како би се створио привид заступљености опозиције у јавном сервису, уступамо узбуњивачу Александру Обрадовићу. Уколико омогућите да се он обрати грађанима и грађанкама Србије ми ћемо пристати да учетвујемо у вашим емисијама“, поручио је Лутовац.

Фото: Србин.инфо

Он је у поруци РТС-у напоменуо „да и обраћање Александра Обрадовића јавности не значи да јавни сервис испуњава своју сврху тачног и благовременог информисања јавности, него да је учињен тек један корак у том правцу“.

„За ДС преговори власти и опозиције у овом тренутку нису тема. Како је очигледно да власт већ месецима не чини никакве потезе који би водили ка томе да врате градјанима њихово право да слободно бирају, већ чини управо супротно, ДС данас једино види могућност да се у разговорима са релевантним представницима ЕУ додје до слободних избора“, навео је још у одговору РТС-у Лутовац.