Прочитај ми чланак

ЛСВ: Захтева несметано одржавање шиптарског фестивала „Мирдита, добар дан“

0

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине затражила је данас од надлежних државних органа да обезбеде несметано одржавање фестивала "Мирдита, добар дан!" који 30. маја у Београду организује Иницијатива младих за људска права.

„Јавност је већ данима обасута шовинистичким испадима представника Српске радикалне странке, који прете да ће спречити одржавање фестивала… Језик мржње, али и конкретни поступци Шешељевих радикала, водили су у сукобе и велике несреће и добро су познати грађанкама и грађанима и Србије и земаља у окружењу“, саопштила је ЛСВ.

Како се наводи у саопштењу, које је потписала чланица Председништва странке Маја Седларевић, толерисање Шешељеве политике апсолутно је недопустиво. 

„Државни органи, на жалост, остају неми на очигледно кршење Устава и закона Републике Србије од стране функционера Српске радикалне странке. Уместо да се Војиславу Шешељу, по сили закона, због правоснажне затворске казне од 10 година, одузме посланички мандат, надлежни органи не чине ништа. За последицу имамо дивљачке претње грађанима који поштују све прописе државе Србије!“ пише у саопштењу.