Прочитај ми чланак

ЛАВРОВ ДАНАС СА НИКОЛИЋЕМ, сутра са Вучићем

0
Председник Томислав Николић захвалио је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову на помоћи и подршци Русије и пожелео му да у Београду разговара с онима с којима тренутно не разговара у довољној мери. Фото:  Танјуг - Сава Радовановић

Председник Томислав Николић захвалио је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову на помоћи и подршци Русије и пожелео му да у Београду разговара с онима с којима тренутно не разговара у довољној мери. Фото: Танјуг – Сава Радовановић

Председник Томислав Николић захвалио је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову на помоћи и подршци Русије и пожелео му да у Београду разговара с онима с којима тренутно не разговара у довољној мери.

– Желим вам успех на конференцији у Београду и да разговарате с онима с којима тренутно не разговарате довољно, јер из тога може да изађе само нешто добро – поручио је Николић у разговору са министром спољних послова Русије.

Вучић сутра са Лавровим и Шрајнмајером у оквиру ОЕБС

Председник Владе Србије Aлександар Вучић састаће се сутра, у оквиру 22. ОЕБС Министарске конференције, са министром спољних послова Немачке Франком Валтером Штајнмајером, а након тога и са шефом допломатије Руске Федерације Сергејем Лавровом.
Како је саопштено из Немањине 11, сусрети су заказани у Вили Бокељки.
Обраћање новинарима планирано је 9.30 сати са министром Штајнмајером, а у 13.45 часова са министром Лавровим, стоји у саопштењу Канцеларија за сарадњу са медијима Владе Србије.

Он је у име, како је рекао, наше мале Србије, захвалио Руској федерацији, а посебно председнику Владимиру Путину, на борби против светског тероризма, узражавајући жаљење због руских жртава, али и напомињући да је у тој борби циљ велики, а да је Србија спремна да свакоме ко се противи том злу пружи сву могућу помоћ.

Истовремено с политичким, додао је, Србија развија и економске односе с Русијом, развијаће их још интензивније, јер тиме, како је навео, „желимо да покажемо да смо против увођења санкција, а да нашим пријатељима у ЕУ покажемо да одбијајући да уведемо сањкције Русији не значи да смо против ЕУ“.

Он је поручио да очекује још већи обим сарадње с Русијом, те да ће Србија све што се договори испунити, али да никад неће признати Косово.

– Не треба да нас подржавате ако једног дана то изневеримо, а исто тако нећемо уводити сакнције Русији, јер предуго смо ми трпели санкције да бисмо их некоме другом уводили – поручио је Николић и закључио: „Овде је ваша улога веома велика, највећа, иако многи то неће да признају, утицаће да ово буде скуп о европском миру и безбедности“.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је и данас у Београду да је Русија спремна да и даље развија односе са Србијом и повећа сарадњу у свим областима.

На састанку са председником Србије Томиславом Николићем током министарске конференције ОЕБС-а, Лавров је рекао да се нада да ће сарадња Србије и Русије бити још већа како у „привреди тако и у међународној арени“.

Он је рекао да зна колики је допринос Николића јачању те сарадање.

Руски министар спољних послова додао је и да захваљује Србији на солидарности када је реч о безбедносној ситуацији.

Извор: Танјуг, Бета