Прочитај ми чланак

ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Уколико се кандидујем као Шојић, прво ћу преотети…

0

БЕОГРАД- Мислим да је ова „кандидатура“ управо усмерена против господина Томислава Николића, каже за Курир глумац који тумачи Срећка Шојића.

sojicСрећко Шојић, чувени комични лик, кога је у серији „Бела лађа“ бриљантно одиграо Милан Лане Гутовић, поново је доспео у жижу српске јавности.

Позадина читаве приче је невероватан успех који је на локалним изборима у београдској општини Младеновац направио Љубиша Прелетачевић Бели, такође фиктиван лик, кога је у кампањи тумачио Лука Максимовић.

Глумачку легенду Милана Гутовића претходних дана упорно смо покушавали да питамо шта мисли о овој идеји. Првобитно нам је кратко поручио да је на пецању, али је на наше инсистирање пристао да путем мејла урадимо ексклузивни интервју на тему Шојићеве кандидатуре.

Да ли бисте размислили о кандидатури за председника Србије као Срећко Шојић?

– Ви питање не постављате мени, већ лику Шојића, који сам тумачио. На то питање пре би могли да одговоре они који су писали текстове за филмове и серије у којима се Шојић појављивао.

Која би порука или парола била послата грађанима, али и политичарима кад би се Срећко Шојић кандидовао за председника?

– Да сам Шојић, обратио бих се народу паролом: „Не дозволите да вас варају и краду неодговорни типови! Дођите код мене!“

Да ли би Срећко Шојић могао да оствари добар резултат на изборима и евентуално победи садашњег председника Томислава Николића?

– Мислим да је ова „кандидатура“ управо усмерена против господина Николића. Конфронтација карикатуралне личности с неким по аутоматизму ту личност чини карикатуром.

И Љубиша Прелетачевић Бели освојио је 22 одсто гласова у Младеновцу. Да ли би, том логиком, људи гласали и за Шојића као будућег председника?

– Господину Прелетачевићу ово су први избори и његова победа не би требало никога да изненађује. Он је у ствари Шојић, који је само наступио као Прелетачевић. Ови избори били би изузетни јер би се први пут Шојић под правим именом и презименом кандидовао. Наравно да би убедљиво победио. Зар један већ није победио?

Који би били Шојићеви први кораци као председника државе?

– Прво бих морао да преотме телевизију од Вучића.