Прочитај ми чланак

Крстимир Пантић: Очекујемо нови састанак с Николићем

0

Представници Срба са Косова и Метохије очекују да их председник позове, као што је договорено пре десетак дана

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је данас да представници косовских Срба очекују да се састану са председником Србије Томиславом Николићем, пошто су му проследили закључке о платформи за наставак дијалога са Приштином.

Пантић је рекао да не зна када ће тај састанак бити уприличен али да представници Срба са Косова и Метохије очекују да их председник позове, као што је договорено пре десетак дана на састанку у председништву Србије на коме их је Николић упознао са платформом.

„Очекујем да се још једном видимо са председником“, казао је Пантић.

Око 150 представника косовскометохијских Срба у уторак су у Косовској Митровици размотрили платформу на седници након које су заједничке закључке о документу који су усвојили проследили председнику Николићу.

Представници Срба захтеваће да се у платформи јасније истакне да је Косово саставни и неотуђиви део Србије и да сходно томе порески обвезници на том простору буду у пореском систему Србије.

Такође се тражи од Владе Србије да не пристаје на парцијалне договоре у оквиру техничког дијалога са привременим институцијама у Приштини, због тога што они воде ка промени стања на терену у корист Приштине и слабљењу преговарачке позиције Србије.

На састанку је изражено очекивање да ће бити постигнута најшира политичка сагласност о платформи и затражено је да она што пре буде усвојена у Скупштини.

 

(Бета)