Прочитај ми чланак

Кривокапић: Вучићу први позив за званичну посету Црној Гори (ВИДЕО)

0

Кандидат за мандатара црногорске владе Здравко Кривокапић је гостујући на подгоричкој А1 телевизији потврдио да је у “Фаце то Фаце” БиХ ТВ рекао да су председник Александар Вучић и председник Мило Ðукановић већи пријатељи него што су он и његов кум, али да ништа од тога не сме да утиче на односе две земље и да председник Србије треба да посети Црну Гору.

“Ја бих да наше личне односе не пресликавамо на оно што је значајније, а то је да грађани Србије и Црне Горе као два братска народа, пријатељска и кумовска, имају добре односе. У задње време стављен сам на неку оптуженичку клупу. Као хришћанин желим да се извиним било коме, а не само председнику Србије. Нигде нинкад у својим изјавама нисам повезао ‘Београд на води’ са било каквим везама које постоје са председником Србије и председником Црне Горе”, рекао је Кривокапић.

Наиме, од момента када је потписан споразум у којем је наведено да се политика нове власти у Црној Гори према Косову и НАТО неће мењати, као ни химна, ни застава, кренули су напади из Србије.

“Истина је да сам изјавио да су Мило Ђукановић и Александар Вучић више од пријатеља, да су ближи него мој кум и ја, а са тим својим кумом на кога сам мислио се виђам једном у четири године. Вучић и Мило су се срели последњи пут на неком самиту чини ми се у децембру 2019. године. Не бих те наше личне односе да пресликавамо на оно што је много значајније, а то је да су грађани Србије и Црне Горе два братска народа. Да не доживе наше личне релације, које су у овом тренутку тако исказане и доживљене на погрешан начин” рекао је Кривокапић.

Он је позвао председника Србије да посети Црну Гору.

“Ја лично позивам Вучића да посети Црну Гору, он као премијер и као председник последњих осам година није ниједном посетио Црну Гору. Исто тако Мило Ђукановић није био ни у једној званичној посети Србииј, а сви знају да је било неколико незваничних посета међу њима. Један државник не може да има два аршина, званични и незванични, може да има само институционални, а то је оно за шта се ја залажем. Молим грађане Србије и Црне Горе да моју изјаву не доживе као сукоб са било ким. Поручујем да желим најбоље односе са Србијом и показаћу и све ћу урадити да имамо најбоље односе који се засниавју на узајамном поштовању. Не могу да мењам мишљење, ја знам зашто сам рекао, то што сам рекао. Нисам имао злу намеру него сам само сведочио да су се Мило Ђукановић и Александар Вучић сретали, а то су били радосни сусрети, па што ту радост нису пренели на односе наше две државе?”

Кандидат за мандатара црногорске владе поручио је да ће на посао и даље долазити пешке.

“Долазићу, ако је могуће, пешке до свог радног места, да сведочим да нисам човек који се плаши или представља проблем било коме, иако знам да безбедњаци, кад им то кажете одговоре: ‘Професоре, ви не поштујете норме!’ Па која је то норма? Да ли је тај посао професорски или премијерски је само ралика неке функције коју тренутно обављате, а не треба да подразумева стварање читаве фаме блиндираних аутомобила, блокирања саобраћаја и слично”.