Прочитај ми чланак

Кривична пријава против Вучића је ниво ријалити програма

0

Члан Главног одбора Демократске странке (ДС) Срђан Миливојевић упитао је данас да ли ће кривична пријава коју је потпредседник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић предао против председника Србије Александра Вучића, имати приоритет у односу на кривичне пријаве које су против Вучића поднели лидери опозиционих странака.

На конференцији за новинаре испред Специјалног суда, Миливојевић је апеловао на све људе у том суду и у тужилаштву да уваже потребе грађана Србије и да издрже све политичке притиске, те расветле све везе организованог криминала и актуелне власти.

Миливојевић је рекао новинарима да не постоји ниједна држава у свету у којој носилац јавне функције подноси кривичну пријаву против носиоца друге јавне функције, те да тврди да тај против кога пријаву подноси није починио никакво кривично дело.

– Тим подношењем кривичних пријава, правосудни систем Србије је сведен на ниво ријалити програма у коме је све дозвољено – истакао је Миливојевић.

Како је додао, такво „ругање правди и правосудном систему“ долази од два дипломирана правника „који су дубоко свесни шта чине“, од којих је један и народни посланик који је положио посланичку заклетву.

Цитирајући посланичку заклетву, Миливојевић је рекао да „ако је ово најбоље како знају да служе истини и правди – онда не треба да се питамо зашто Србија није правна држава у којој су главни Устав и закони“.

Као пример ругања правди и правосудном систему, члан Главног одбора ДС је рекао да узбуњивач из „Крушика“ Александар Обрадовић још чека судски епилог кривичне пријаве поднете против њега, након што је ухапшен 18. септембра 2019. године.

– Ми још увек не знамо зашто је тај човек био у затвору и зашто је против њега поднета кривична пријава – навео је Миливојевић.