Прочитај ми чланак

КРАГУЈЕВАЦ: Сукоб народа и полиције на улицама (ВИДЕО)

0

У готово свим градовима у среду се дигао народ против Вучићевог режима, али због мрклог медијског мрака бројни грађани Србије немају појма о томе. Овако је било вечерас у Крагујевцу...

Демонстранти у Крагујевцу су сатима мирно протестовали, а онда је пресликан сценарио из Београда, где „хулигани“ нападају полицију и она „јадна“ моја да одговори, иначе не би. У Београду су на друштвеним мрежама многи препознали полицајце међу демонстрантима који нападају полицију камењем и сузавцем, заправо своје колеге да би се за насиље оптужио голоруки народ.

Да ли је тако било и у Крагујевцу код Томиног сина, знају Крагујевчани…

Углавном, око 22 часа је група од око 50 млађих демонстраната каменицама гађала зграду Полицијске управе, поломила стакла на прозорима и олако убацила бакље у полицијске канцеларије. Након тога је настао стампедо полиције у униформи и у цивилу (ако је полиција) са мочугама у рукама како се види на снимку, како јуришају на протестанте и хапсе…

Полиција је сузавцем растерала демонстранте и формирала кордон на платоу где су се налазили протестанти. Накратко је дошло до преговора између полиције и демонстраната у којима је један припадник полицијских снага позвао демонстранте да се мирно повуку, али до договора није дошло.

Демонстранти су се на тргу испред Робне куће ’разбили’ у неколико мањих група и скандирали ’керови, керови’, ’Идите на Косово’ и засули кордон каменицама, на шта је полиција поново одговорила сузавцем.

Наизменична размена каменица и сузавца између полиције и демонстраната трајала је до 23 сата и 30 минута, након чега су се демонстранти разишли.

Портал Нова.рс незванично сазнаје да је полиција у цивилу (ако је полиција), привела најмање два мушкарца који су били у групи демонстраната која је каменовала полицију.