Прочитај ми чланак

ПОРУКА СА ПРОТЕСТА у Крагујевцу – истрајати у бојкоту, закони пре интереса

0

Протест "Један од пет милиона" одржан је на Ђачком тргу у Крагујевцу, уз поруку организатора да ће истрајати у бојкоту избора, јер је етика пре политике, а закони су пре интереса.

Члан Организационог одбора Небојша Вељковић рекао је да сваки орган власти треба да поштује законе који су прописани, али да градоначелник Радомир Николић крши закон, јер пет година не расписује конкурс за суфинансирање медијских садржаја од јавног значаја.

Подсетио је да је Николић рекао да нема пара за суфинансирање медијских садржаја од јавног значаја.

„Шта нас брига што немате пара. Па, немамо ни ми пара да плаћамо порез на имовину, за кућу за стан, али онда они пошаљу извршитеља и онда вам узму стан“, рекао је Вељковић.

Он је питао да ли ће медији наплатити камате пошто пет година нису добијали новац који им је неопходан за рад, оценивши да се то неће десити.

Вељковић је рекао је да ће се инсистирати на поштовању закона, и да се за „све лоповлуке и глупости“ које су представници власти направили суди поштено и по закону.

На протесту је поручено грађанима да не дозволе да их преваре они који сада спремају листе за локалне изборе.

Вељковић је рекао да су то „шибицарске“ листе оних који на „муци народној“ хоће да добију неку корист за своју организацију и узму комадић власти коју ће морати да деле са екипом Александра Вучића.

„Нико не може да им верује да ће они променити нешто, а нису ни када су били на власти. То мислим на (бившег градоначелника) Верољуба Стевановића и екипу око њега. Да му не пада напамет да ћемо му поверовати у ту глупост“, рекао је Вељковић.

Нови протест у Крагујевцу најављен је за следећу суботу испред Прве крагујевачке гимназије у 18 часова.