Прочитај ми чланак

КОВАЧ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО: Доћи ће ред и на Србе (ВИДЕО)

0

Хрватски шеф дипломатије Миро Ковач изјавио је у да се у преговорима о формирању нове владе није дошло до разговора с представницима националних мањина.

miro_kovac_jt2

„Још нисмо дошли до тога, ми сад најпре разговарамо с Мостом. Први круг је одржан у понедељак, идући је најављен за следећу седмицу. Идемо корак по корак. Нисмо још дошли до могућих других партнера“, рекао је Ковач, пренела је Hina.

Он је тако прокоментарисао изјаву Милорада Пуповца који је претходно за N1 најавио могућност учествовања представника мањина у стварању владајуће већине, али и поручио да његова странка СДСС сигурно неће подржати владу у којој ће бити Златко Хасанбеговић.

„Уверни смо да ћемо сложити нову хрватску владу у којој ће централну улогу имати ХДЗ, у којој ће председник владе бити председник ХДЗ ‘ Пленковић. А наш темељни партнер, како сад ствари стоје, би био Мост“, рекао је Ковач.

Он је истакао да је потребно саставити квалитетну и стабилну владу у интересу хрватских грађана и државе који се налазе у „комплексним временима“.