Прочитај ми чланак

Костић (Двери): Не журимо с новим коалицијама, треба добро размислити о свему

0

Потпредседник Двери Иван Костић каже да тај покрет није донео одлуку о републичким коалицијама. Како истиче, Двери сматрају да не треба журити у савезе или коалиције, већ треба пустити време да се сви политички актери покажу.

„Председништво Двери је у оставци, као и председник Покрета, и у таквом техничком мандату сигурно неће бити донете никакве стратешке одлуке о даљем раду. То је тема за Главни одбор који је заказан за 11. фебруар и ново руководство Двери које ће тек бити изабрано“, наводи Костић.

Он додаје да је Председништво Двери у оставци донело препоруку свим градским и општинским организацијама да ступе у контакт са колегама из опозиције на локалном нивоу и да покрену почетне разговоре око потенцијалне сарадње на локалним изборима – али само са онима за које је неприхватљива било каква сарадња са владајућем СНС.

„Председништво сматра да је сваки облик координације унутар опозиције пред наступајуће преостале локалне изборе добро дошао и да је то једини начин да изборимо за поштене изборне услове и смену напредњачке власти“, наводи Иван Костић.