Прочитај ми чланак

КОСТИЋ (ДВЕРИ): Изложба у УН највећа победа српске дипломатије у протеклих 70 год.

0

Изложба ЈАСЕНОВАЦ ПРАВО НА НЕЗАБОРАВ је први корак у сазнавању целокупне истине о злочинима над српским народом у НДХ који морају постати део образовног система свих светских универзитета.

Чињеница да се хрватска јавност толико узнемирила око изложбе у Њујорку, је јасан показатељ колико је ова изложба значајна на међународном плану, јер ће научни кругови из целог света напокон имати прилике да сазнају истину о великој жртви нашег народа у борби против фашизма и антисемитизма.

Изложба ЈАСЕНОВАЦ ПРАВО НА НЕЗАБОРАВ је резултат синергије научних кругова Србије и Израела, који су желели да са историјски утврђеним чињеницама скрену пажњу на проблем релативизације неонацизма, који и данас поново добија нове облике не само на Балкану, него и у многим државама савремене Европе.

Такође, ова изложба је добила подршку од многих државних институција јер је у априлу 2017.године у организацији Одбора за дијаспору и Србе у региону била представљена дипломатским представницима у Београду, нашим парламентарцима и целокупној српској јавности у згради Народне скупштине Републике Србије.

Сада је неопходно да представници српског расејања организују ову изложбу у свим светским метрополама где живе Срби, јер је управо ова изложба најбољи метод у превенцији геноцида који опет може задесити светску цивилизацију.

мр Иван Костић

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону

Скупштине Србије