Прочитај ми чланак

Командант ОВПМБ: Дачићу, ухапси ме ако смеш, ужелео сам се српских затвора!

0

Некадашњи комадант ОВПМБ и лидер Албанског националног покрета Орхан Реџепи каже за Телеграф да су Срби “историјски зли према Албанцима” и да ће позвати свој народ на борбу и непослушност, све у циљу коначног отцепљења Прешева, Медвеђе и Бујановца од Србије и присаједињења Косову или Албанији!

– Након рушења споменика борцима и херојима ОВПМБ од стране српске Жандармерије све је постало јасно као дан. Срби нас једноставно не желе и зато је куцнуо час за растанак – поручује Реџепи.

Он додаје да је уклањањем споменика у Прешеву од стране Србије “превршена свака мера” и да се “морају предузети крупни и радикални кораци”.

Ја сам од свих осталих представника Албанаца с југа најрадикалнији. Позваћу грађане на непослушност Србији и на борбу за отцепљење региона и присаједињења истог Косову или Албанији. То нам је једини лек и спас од непријатељске Србије – уверен је Реџепи.

На питање како схвата изјаву премијера Србије да ће свако ко планира било какво изазивање немира наићи на чврст отпор државе, он одговара:

– Поручио бих Дачићу да дође лично да ме ухапси, ако сме, јер сам се баш ужелео српских затвора у којима сам много година провео!

Реџепи каже да је споменик уклоњен јер је Дачић добио зелено светло од међународне заједнице.

– Другачије се не би дрзнуо да уклони споменик – тврди он.

Лидер Албанског националног покрета каже да је од данас и званично Прешево саставни део Косова и да је на томе захвалан Србији.

– Данас је историјски дан за Прешевску долину. За то могу да се захвалим држави Србији. Прешевска долина ће од данас бити саставни део Косова, односно Албаније – тврди Реџепи.

Он објашњава да су САД и Русија договориле прекрајање граница и да ће се у том новом опису Прешево и Косово наћи у оквиру Албаније.

– Тачија подржава Америка, Дачића Руси и они су упознати с новим прекрајањем граница у којем ће бити формирана Албанија с Косовом и Прешевом, а ово је сам почетак остваривања тог циља – закључује Реџепи.

 

(Телеграф.рс)