Прочитај ми чланак

КОД СРБА ДОБРО ДОШАО: Рампа за руског амбасадора због Сребренице!

0

У образложењу одлуке из Управе МЦ Поточари, наводе да нису могли одобрити амбасадору посету, јер представља земљу која "негира геноцид" у Сребреници

Посета Сребреници амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Иванцова, планирана за среду, одложена је, јер руководство Меморилајног центра Поточари није дало дозволу амбасадору Русије да приликом посете и разговора са начелником општине Младеном Грујичићем и његовим замеником Нермином Аливуковићем, посети и МЦ Поточаре. У образложењу одлуке из Управе МЦ Поточари, наводе да нису могли одобрити амбасадору посету, јер представља земљу која „негира геноцид“ у Сребреници.

Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов, Фото: Независне новине

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић каже, за „Новости“, да је прва посета амбасадора Русије у БиХ општини Сребреница за сада одложена, али да позив остаје:

– Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов је више него добродошао у Сребреницу – каже Грујичић и додаје да у Сребреници живе и Срби, захвални Русији што је заштитила српски народ у Савету безбедности УН.

С друге стране, заменик начелника општине Нермин Аливуковић је изјавио:

– Наравно, прихватио сам да разговарам с амбасадором, а затим је уследио и други позив, у ком је амбасадор изразио жељу да посети Меморијални центар Поточари и ода почаст жртвама геноцида. Поштујући став жртава и Удружења мајки који је већ одраније познат јавности, а то је да се не дозволи долазак у Меморијални центар свима који негирају геноцид у Сребреници, нисам могао да прихватим тај позив… да дочекам амбасадора Русије у Меморијалном центру – казао је Фени Нермин Аливуковић.