Прочитај ми чланак

Ко то Вучићу забија нож у леђа? И зашто неће да буде председник?

0

vucic zadovoljanПремијер Александар Вучић поновио да је једини сигуран партнер СНС у будућој влади Савез војвођанских Мађара, да ће бити „можда још неко“, али да сигурно неће правити владу са неким ко само чека да му „забоде нож у леђа“.

– Драго ми је да чујем жеље СПС. Једино СНС нема никакве жеље – рекао је Вучић за Прву ТВ.

Уз опаску да се његов тим неће сваком допасти, поручио је да у владу улази „само са добрим људима“. Он је прецизирао да у будућу владу „неће уводити свакога“, јер, како је рекао, има одговорност за све грађане ове земље.

– Новој влади биће потребна подршка свих грађана – рекао је Вучић и најавио да ће влада бити састављена и од експерата и од политичара.

– Неће се сви будући чланови владе допасти свима. Хоћу да радим са људима који верују у програм који ћу понудити – рекао је премијер и, говорећи спортским речником, истакао да не могу сви да буду центарфор, већ неко мора и да чисти терен.

Он је приметио да је и лидер СРС рекао да би ушао у коалицију са СНС-ом ако би се та странка одрекла проевропске политике.

– Разумем Војислава Шешеља кад то каже, али ја у томе нећу да учествујем, јер би то значило повратак на лошу потлитику. Ја имам одговорност за све грађане ове земље. Свакако је да у владу нећу да уводим свакога. Не можемо у ЕУ без промене устава – Истакао је премијер.

Неће да буде председник
Александар Вучић је и спекулације да ће се следеће године ићи истовремено на председничке и парламентарне изборе и изјавио да се неће кандидовати на председничким изборима, иако је уверен да би победио.

– Не пада ми на памет да будем председник Србије. Нећу да излазим на председничке изборе. Мени је народ дао поверење да будем председник владе – рекао је Вучић на ТВ Прва.

Он је одбацио спекулације да ће се следеће године ићи истовремено на председничке и парламентарне изборе.

– Зашто бисмо ишли на парламентарне изборе, добили смо мандат на четири године – рекао је Вучић.

Он је додао и да би сигурно победио на председничким изборима и то са много бољим резултатом него што је СНС постигао на парламентарним.

Vesti-online.com