Прочитај ми чланак

Ко лаже, Вучић или Вулин?

0

До сукоба у просторијама Председништва Србије између лидера Народне странке Вука Јеремића и председника Србије Александра Вучића дошло је јуче. Јеремић је, заједно са Бориславом Новаковићем, Мирославом Алексићем и Владимиром Гајићем дошао на позив председника Србије "да га линчују ако смеју". Након инцидента, Вучић је тврдио да је дошао сам, а министар полиције Александар Вулин да су "Кобре" спречиле хаос. Поставља се питање ко то лаже? Вучић или Вулин?

Лидер Народне је након инцидента истакао да му се Вучић уносио у лице, вређао га и псовао и рекао „хајде ме туци“.

– Сишао је председник и сав се тресао. Људима из обезбеђења је било непријатно. Почео је да виче и да се уноси нама у лице и да говори: ‘Хајде ме туци’. Око њега је у том тренутку било обезбеђење. Ја сам га позвао да изађе напоље, али он није смео. Псовао је, вређао и претио нама. Мени се уносио лице и говорио ми да сам лопужа. Ја сам га питао да ли сме да то каже на РТС-у и да разговарамо, он је експлицитно рекао да не сме – истакао је Јеремић.

Министар полиције Александар Вулин истакао је да су припадници Кобри спречили да представници Народне „добију оно што су заслужили“.

– Честитам припадницима Кобри што су успели да Јеремића и још тројицу спрече да од председника Вучића добију оно по шта су дошли и оно што су заслужили – навео је Вулин у саопштењу.

С друге стране, председник Србије тврди да је био сам.

– Њих петорица су викали, вређали, ја сам био сам. Не можете баш да имате толико енергије као њих 5. Они мене ничим нису угрозили, то што су викали је политички перформанс – рекао је Вучић.

Неко у овој ситуацији не говори истину. Или министар полиције или председник. Свако ко је мало упућенији у протокол и рад припадника Кобри зна да је њихов задатак да у сваком тренутку штите институцији председника државе, па био то и Вучић. Такође, зна да он никако није могао доћи сам са се „обрачуна“ са представницима опозиције.

Али ипак он је неустрашив, па као што је једном навео, некада и „бежи од обезбеђења“…