Прочитај ми чланак

Ко је једина права опозиција Вучићу

0

Да ли то несрећни Бошкић што вири из Скотовог крила и Чединог загрљаја, помало сакривен иза геј заставе? Да ли то лажни Војвода, омиљени опозиционар сваке власти? Да није можда Пајтић који му замера искључиво што није већи издајник? Или је то Радуловић, познат у народу и као стечајни мафијаш.

vucic zadovoljan

Не, драги моји, највећа опозиција Александру Вучићу, од момента када се устоличио као фирер, па до данас, јесу „орлићи“, светски шампиони под диригентском палицом Вељка Пауновића и за то постоји макар 8 разлога.

1. Дан им је почињао са „Оче наш“, а не са протестантском логиком. Дан им је и текао у духу „Оче наш“

2. Функционисали су као породица на чијем је челу био ауторитет знања, а не као мафијашка група полронских навика на чијем је челу ауторитет манипулације

3. Нису хтели да буду као Немци – хтели су да буду као Срби. Зато су и постали прваци света.

4. Први међу њима, Вељко Пауновић, прогнан је из савеза, невољан да се мири на уцене, калкулације, манипулације и талове. Оде човек у Америку. Први међу напредњацима, крунисан је премијерским звањем опет, неспреман да схвати да постоји живот без уцена, калклулација, манипулација и талова.

5. Били су здраво дрски. У финалу су победили Бразил, тако што су у једном нападу Бразилцима (еј, Бразилцима) два пута гурнули лопту кроз ноге. Па, опет, остали су скромни. Вучић је у дуелу са својим „Бразилцима“, у Бриселу, био безобразно понизан, по свом признању, спавајући на ходнику док га не приме. Па, опет, тиме се хвалио.

6. Показали су да су им виц, шмек, храброст средње име – сећате ли се оног скандирања „Дајте Бразил да се играмо“? Он је показао да, једног дана, када одлучи тиме да се позабави, у реформисаном речнику неће бити места за речи попут вица, шмека и храбрости. „Дајте нас ММФ-у да се игра“, његова је матрица.

7. Вељко Пауновић није пред камерама направио камен темељац успеха и јавности представио макету пехара. Радио је у тишини, без помпе. Вучић преферира нерад у помпи. И очигледно му успева. Зато је, ваљда, Вељко данас емигрант, а он премијер.

8. Вељко је у својим мотивационим говорима често истицао позитивне примере из историје, како друштвене, тако и спортске, и различите патриоте, показујући тако да и он и момци поштују и цене нашу традицију. И Вучић је често држао мотивационе говоре, објашњавајући нам како треба да се одрекнемо своје историје, називајући, између остлог, Карађорђа будалом.

Дакле, сада знамо ко је и каква је права опозиција. До када ће опозиција бити опозиција? Зависи, од односа два Вељка првенствено. Све док Вељко Ражнатовић буде битнији од Вељка Пауновића, не брините, јер издајници „уједињени (стварно) могу све“.