Прочитај ми чланак

КАРИЋ: Стижем у Србију мигом 29!

0

Миломир Марић, познати новинар и уредник Телевизије "Хепи", за потребе своје емисије "Ћирилица" посетио је бизнисмена Богољуба Карића и боравио у његовој БК империји у Русији. Он је изнео своје најјаче утиске о тој посети.

ka

Миломир Марић, познати новинар и уредник Телевизије „Хепи“, за потребе своје емисије „Ћирилица“ посетио је бизнисмена Богољуба Карића и боравио у његовој БК империји у Русији. Он је изнео своје најјаче утиске о тој посети.

– На почетку сам питао Богољуба када ће да се врати у Србију, он ми је рекао да ће стићи у једном од ових „мигова“ који нам стижу из Русије кад их поправе, рекао је да ће да седне и да вози. Ја сам му рекао: „Добро, али не осврћи се на Београд, него лети право на Загреб“ – рекао је Марић за „Ало!“.

Онда је он озбиљно рекао да је као бизнисмен забринут што међународна заједница подстиче Хрвате да се наоружавају, па смо ми присиљени да одговоримо и купујемо оружје, уместо да је међународна заједница помогла и Хрватима и нама и послала нам хиљаде трактора да заоремо бразду поред Загреба и да она иде све до Вршца, па да све то заједно извозимо и у Русију и разне земље и да нас не завађају, него да нам помогну да се извучемо из сиротиње и нешто радимо – препричава Марић.

Он додаје да је био фасциниран када му је Карић представио своју империју.

– Ја и Богољуб смо велики пријатељи, али сам ипак мислио да претерује да има толику империју, да прави шале како је успео у свом послу, мислио сам њему су рачуни блокирани, он је избеглица, у проблемима, срушило му се царство. Нисам могао да верујем да је ни из чега направио милион квадрата, тржни центар који је као пет ових наших у Београду – прича Марић.

– Пре две године, када смо ми слетали на аеродром у Минску, он је рекао да ће да узме тај градски аеродром да направи бизнис центар, ми га волимо, па смо помислили: „Ајде, нешто му није добро“. Сад је он стварно узео тај аеродром и ту се прави највећи трговински центар у средњој Европи – наводи Марић.

Како је рекао, невероватан је осећај разговарати са човеком чији је посао вредан две-три милијарде.

– Он је везан за Београд, жели да се врати, да докаже да је неправедно протеран из земље, али је доказао да где год човек да га баци, он може да се снађе. У Сибиру би продавао фрижидере и бунде, нема ситуације из које се не би извукао. Причао ми је како је годинама у изгнанству ишао са рибарима и хватао јастоге и како је научио да их спрема и да их продаје, невероватан човек – одушевљен је Марић.