Прочитај ми чланак

KАРИЋ: Држава ће морати да врати све дугове које има према грађанима

0

Лидер Покрета Снага Србије Богољуб Карић изјавио је данас у Врању да ће држава морати да "врати све дугове" које има према грађанима.

karic

Карић је током шетње централним градским улицама разговарао са грађанима наводећи да се у Србију вратио да уради „шта може за земљу“ а да је оно што грађанима може да понуди – „да се ради“.

„Дошао сам у Врање да се видим са пријатељима и са људима које нисам видео 11 година, али желим и да видим шта можемо да урадимо. Најважније је да се ради, зна се да Срби воле да раде, ми смо вредни људи. Свуда по свету нас хвале, где год да одете у иностранство само нас хвале, само добре ствари се чују о Србима“, рекао је Карић.

Одговарајући на питање грађана да ли ће држава морати да врати новац свима којима је дужна, Карић је казао да је део новца који је зарадио у иностранству дао за изградњу бивше фабрике обуће „Коштана“ са којом се, како је рекао, „сада тргује а нико не спомиње враћање новца“.

На питање да ли таква држава може да уђе у ЕУ, Карић је одговорио да ће „држава морати да врати све“ и навео да је и он сам „Случај Коштана“.

Говорећи о утисцима из Врања, лидер ПСС казао је да се „ништа специјално“ није променило у том граду у претходних 11 година, „осим ако нема још ланаца и катанаца на фабрикама“.

„Али није тако само у Врању, тако је у сваком граду у Србији а ситуација је тешка у целом свету, не само у Србији“, казао је Карић.

Лидер ПСС и власник БК групе Богољуб Карић вратио се крајем 2016. године у Србију пошто је обустављена истрага против њега због злоупотребе положаја у „Мобтелу“ и укинута потерница.

Виши суд у Београду наредио је 26. децембра 2016. године повлачење потернице која је била расписана за власником БК групе Богољубом Карићем а Тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу којом је обустављена истрага против Карића и још четворо осумњичених за злоупотребу положаја у предузећу „Мобтел“.