Прочитај ми чланак

Како Весић дели паре „фантомским“ удружењима (ВИДЕО)

0

Едукативни центар Славија регистрован је на Врачару, али се тамо не налази. Иста је ситуација и са осталим удружењима која су била на конкурсу за промоцију запошљавања и предузетништва у Граду Београду, где се до милион динара додељује сваком лицу појединачно. Где је сада тај новац извучен из буџета за ова фантомска предузећа којих нема на пријављеним адресама?

– Тачно је само то да је Град Београд објавио конкурс за промоцију предузетништва и запошљавања 4. јануара 2021. године, где се до милион динара додељује сваком лицу појединачно. Тачно је то да је објављена прелиминарна ранг листа и да је први на ранг листи регистрован управо на овој адреси. Међутим, као што сте видели из разговора са управником зграде, на овој адреси тог едукативног центра нема – навела је председница београдског одбора Странке слободе и правде Мила Поповић.

Адвокатица ССП-а Ана Гођевац напомиње да се овако нешто понавља годинама уназад.

– Едукативни центар Славија о следећа два учесника на конкурсу која су прва на листи, основани су само неколико дана пре него што је објављен конкурс. Оно што је интересантно је да је то шема која се понавља годинама уназад. Константно на тим конкурсима добијају фирме које само што су основане пре објаве конкурса, а следећи на листи су лица која су прошлогодишњи победници – истакла је она.

Поповић је додала да ни предузетници не могу да пронађу ово удружење и немају где да се едукују.

– Слична је ситуација и са осталим удружењима која се налазе на објављеној ранг листи. Дакле, не постоје на адресама на којима су регистровани. Очигледно је да Град Београд нема намеру да развија предузетништво, већ да образују себе како да буду невидљиви и како да отму новац Београђанима. Уместо да заиста помогну предузетницима који су погођени кризом и да им дају тај новац, они тај новац прослеђују својим фантомским удружењима – закључила је Мила Поповић.