Прочитај ми чланак

КАДРОВИ МЕГАТРЕНДА ВЛАДАЈУ СРБИЈОМ – Бошку Обрадовићу забрањено да говори

0

Седница Скупштине Града Чачка је, по одлуци председника локалног парламента Игора Трифуновић прошла без јавне расправе.

Опозициони одборници, који су због тога протествовали су добили казне и опомене.

 

Председник чачанске Скупштине Игор Трифуновић изрекао је тројици опозиционих одборника Двери меру одузимања речи, док је републичком посланику и лидеру те странке Бошку Обрадовићу забранио да се обрати у Скупштини.

Он је изрекао јавну опомене и шефу опозиционе одборничке групе Нова Србија Владици Гавриловићу уз образложење да је „злоупотребио говорницу“ јер је рекламирајући повреду пословник поменуо име кандидата за премијера Ану Брнабић.

Гавриловић је претходно рекао „да после именовања Брнабић за премијера у Србији више ништа неће бити исто и да многи више неће носити шајкаче“.

Двери су забрану обраћања републичког посланика у Скупштини оценили као „скандал“ , додајући да се то никад до сада није догодило у историји чачанског парламентаризма.

„Разлог за овакво бахато понашање председнка чачанске Скупштине је једноставан: треба мимо очију јавносту изабрати два мегатредовца за директоре две важне јавне установе у Чачку – Спортског центра и Туристичке организације“, саопштиле су Двери.

На почетку седнирц Трифуновић је укинуо јавну расправу о тачкама које су на дневном реду, избор дирекора неколико јавних предузећа а опозициони одборници су се јављали за реч да би рекламирали повреду Пословника о раду Скупштине.

Седница Скупштине Града Чачка, која је почела 6. јуна, настављена је у петак после дводневног прекида који је уследио због недостатка кворума.

Седница је од почетка заседања више пута прекидана, у току дана и по неколико сати због неодстатка кворума.

Обележиле су је и бројне примедбе опозиционих одборника на начин вођења седнице, недостатак кворума, дуготрајно заседање које изискује повећане трокове за директне преносе и новчане надоканде одборницима.

Највише полемике било је око кадрова Српске напредне странке који су изабрани на директорске функције у Спортском центру, Туристичкој организације и Јавном предузећу „Комунлац“ .