Прочитај ми чланак

„Кидало је и носило све пред собом“: Ледене лопте падале са неба код Чачка ФОТО

0

Након што је незапамћено невреме погодило околину Чачка и подјеличка села, мештани су изашли у своје воћњаке и баште како би сагледали штету. Најтежа ситуација је у селима Лозница, Атеница, Кулиновци, Јежевица и Бањица.

Драгиша Иконић из Бањице каже да је прво падао само град док је након десетак минута почела и киша као и да је цело двориште било прекривено градом.

„То је кидало и носило све пред собом. Тек ће се видети штета када буде угрејало сунце. Где је ударио ту нема помоћи. Добро је што није био онај ситни, јер уништава све, а овај крупни он уништи само ону воћку коју удари, остале не оштети. Ако би на овоме завршило опет би било добро али лето је дуго, плашим се да ће тек бити јаких олуја,“ рекао је Иконић за РИНУ.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)


Невреме у Чачку

Радован Терзић из горњег краја села Бањица каже да не памти овако крупан град који је био величине, како каже од ораха до гушчијег јајета.

„Падао је седам, осам минута сув град, а онда ударила и киша. Штета не може још увек да се процени. Није био чест град али онде где је ударио ту је кидао“, рекао је Терзић.

Чачанска села погођена градом важе за воћарска и у њима се гаје шљиве, јабуке, малине, нецтарине, касије. Терзић каже да је у свом засаду налазио плодове на пола преполовљене ударом града.