Прочитај ми чланак

Кацин: Председник Николић да буде широко флексибилан у преговорима са Јахјагом

0

(Танјуг)
Известилац Европског парламента за Србију се нада да ће резолуција о дијалогу Београда и Приштине бити „широка и флексибилна“ и омогућити наставак дијалога

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин изјавио је да се нада да ће резолуција о дијалогу Београда и Приштине бити „широка и флексибилна“ и да би у циљу смањења тензија што пре требало одржати састанак председника Србије Томислава Николића са Атифете Јахјагом.

„Не знам како ће завршити прича о усвајању платформе и шта ће о томе рећи Народна скупштина, али се надам да ће Србија усвојити почетни став који је довољно широк и флексибилан да омогући не само наставак дијалога, него и договор о спорним питањима“, изјавио је Кацин у Бриселу.

Он је нагласио да је веома важно да се у нормализацији односа са Приштином укључе све српске државне институције, а поготово председник Николић, од кога је, како је рекао, „лично мало више очекивао“.

„Мислим да је потребно да што пре дође до састанка на нивоу председника Србије и Космета, и да би сусрет Николића и Јахјаге знатно смањио тензије и на Космету и на југу Србије“, казао је Кацин.

Известилац Европског парламента за Србију је указао да је сада важно одаслати позитивне поруке које стварају конструктивну атмосферу и јасно поручују свим суседима, Космету, али и европским институцијама, да је Србија у стању да говори једним гласом и да је способна да оствари оно што је договорено.