Прочитај ми чланак

КАБИНЕТ ЦГ: Ђукановић није поздравио Иринеја, о Косову нећемо да коменаришемо

0

Подгорица -- Служба за информисање црногорског председника Мила Ђукановића саопштила је да неће да коментарише очекивања патријарха Иринеја о повлачењу признања Косова.

Иста служба је индиректно демантовала наводе да је Ђукановић преко митрополита Амфилохија поздравио поглавара СПЦ.

© AP Photo /

„Што се тиче патријархових очекивања у вези с признањем Косова, то не бисмо ни коментарисали. Црна Гора самостално води конзистентну спољну политику, полазећи од својих државних и националних интереса, доприносећи тако, по оценама са најмеродавнијих европских и светских адреса, и стабилности региона“, саопштено је из Службе за информисање Ђукановића, преносе „Вијести“.

Иринеј је у суботу, након литургије поводом обележавања 800 година аутокефалности СПЦ, казао да га је Ђукановић поздравио преко митрополита Амфилохија и да му је било жао што не може да присуствује јер је спречен.

Истовремено, он је казао да је уверен да ће Ђукановић повући признање „лажне државе Косово, и да ће се вратити правим вредностима“.

Како су навели из Ђукановићевог кабинета, шеф кабинета је захвалио СПЦ на позиву у усменој комуникацији и обавестио да је Ђукановић у Њујорку. „Друге комуникације у вези са овим није било“, наводи се у саопштењу кабинета.