Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Сви да престану да лажу народ о Косову

0

Београд -- Председник ЛДП Чедомир Јовановић сматра да је у јавном интересу да сви, а посебно председник Србије Александар Вучић, престане са лагањем народа о Косову.

Према јеговим речима, Вучић би требало и да се јасно супротстави Цркви и свима који нас опет хране митовима и фантазијама.

screenshot

„Јавни интерес нас обавезује, све нас, а Вучића посебно, да престане са деценијским маниром лагања народа, и да се јасно супротстави Цркви и свим онима који се гурају под њихове скуте и у 21. веку нас опет хране фантазијама, митовима и легендама“, каже Јовановић за данашње издање листа „Данас“.

Он сматра да Цркву не интересује да тражи опрост грехова који су са њеним благословом злочинци починили широм Косова, нити их интересује што би се сваки дан у Србији претворио у 24. март уколико би неко поново спроводио политику коју они проповедају.

„Не могу да ликујем над чињеницом да се Вучић налази под огромним притиском да реши косовско питање. Моју и подршку ЛДП-а су имали сви који су хтели да пресеку тај Гордијев чвор“, каже Јовановић и наглашава да није довољна Вучићева жеља, његова лична политичка промена, или његов однос са Тачијем (председником Косова Хашимом) да бисмо ставили тачку на проблем Косова.

„Морамо да променимо друштво, да друштво то прихвати, ако су промене личне и своде се на однос Вучића и Тачија, онда ће коначно решење бити само извор нових фрустрација“, каже Јовановић.

Он такође сматра да ће се тиме што ће Косово постати члан УН само променити ровови у којима се налазимо, а сукоб ће остати исти.

„Нити ће косовски Албанци пронаћи срећу тим чланством у УН, нити ми своју срећу можемо да градимо на покушајима да их у томе спречимо, а који су унапред осуђени на неуспех“, каже Јовановић.