Прочитај ми чланак

Јовановић (Нови ДСС): Коренито променити косовску политику, вратити борбени морал

0

Први на изборној листи „Нада за Србију“ председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је Србији потребна коренита промена косовске политике, али и коренита промена спољне политике која, како је навео, више не сме да почива на догми да Европска унија нема алтернативу.

„Поред ових промена, потребна нам је и коренита промена полтичког система који је огрезао у партијашењу и прекомерном утицају владајуће странке на све поре друштва“, рекао је у интервјуу за лист Политика председник Новог ДСС, странке која са Покретом обнове Краљевине Србије чини коалицију НАДА.

Јовановић је објаснио да је непходно промена изборног система како би се омогућило грађанима да гласају за своје представнике по имену и презимену, чиме ће се коначно смањити моћ странака.

„Изнад свега, међутим, чека нас задатак враћања самопоуздања читавој нацији као и осећаја за јавно добро и општи интерес. Повратити српском народу борбени морал, самопоштовање и понос можда је данас и најпречи задатак“, нагласио је Јовановић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.