Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Политику два јарца на брвну заменити дијалогом власти и опозиције

0

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да је потребно да „политика два јарца на брвну“ измедју власти и опозиције замени дијалог и расправа шта чинити за Србију.

Он је на седници Главног одбора ДСС, која је данас одржана у Сава центру, рекао да, ипак, није превелики оптимиста да ће власт то прихватити.

„Потребно је увести ред у земљи, променити изборни систем, а можда и најважније, променити политички персонал. Људе које данас имамо на сцени, да су нешто могли и желели да промене, то су већ могли да ураде“, рекао је Јовановић.

Он је оценио да је у Србији данас „на сцени аутократски и партитократски систем“.

„Сведоци смо вербалног насиља, прогона, па чак и физичког насиља и то су данас одлике власти Српске напредне странке“, казао је Јовановић.

Јовановић је оценио да је Србија већ десет година у политичкој, економској и моралној кризи, а према његовим речима, разлог за то је погрешна политика да Европска унија нема алтернативу.

„Србија никада није била у тежој ситуацији од 1999. године и агресије НАТО. Идеја о разграничењу је у потпуности противуставна и повлачи кривично правну одговорност за оне који би то потписали“, казао је Јовановић.

Он је позвао власт у Србији да јасно изнесе став да ће се предузети све мере, па и употреба Војске Србије, у случају да „сецесионистичке власти у Приштини покушају да нападну Србе на северу КиМ“.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!