Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Не у НАТО, они и данас раде на сецесији Косова

0

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић оценио је да смо данас „сведоци епилога НАТО бомбардовања Србије, јер државе чланице те војне алијансе, посебно САД, и сада подржавају сецесију Косова“.

Јовановић је гостујући у емисји „Дан уживо“ на телевизији Н1 рекао да се противи уласку Србије у НАТО, али је додао да морамо да сарађујемо јер та војна алијанса даје контингент војника који је стациониран на Косову.

„Сарадња је рационална, логична и ми смо позвани да сарађујемо с НАТО јер он даје контигент на КиМ, и он је гарант безбедности Срба и других неалбанаца на Косову, по Резолуцији 1244, која се, додуше, не поштује“, казао је лидер ДСС-а.

Говорећи о интензитету сарадње, Јовановић је рекао да је „те сарадње превише“ и додао да је „више вежби са припадницима НАТО, па да би требало да се успостави равнотежа са Русима“.

Поводом податка да је 79 одсто грађана Србије против уласка у НАТО, Јовановић је навео да се тај став грађана поклапа са политиком већине странака у земљи.

„Скупштинском резолуцијом усвојеном 2007. године наведено је да је Србија војно неутрална земља. Сматрам да може то да прерасте у неким околностима у будућности и у чисту неутралност“, оценио је председник ДСС-а.

Јовановић је казао да сматра да су за агресију НАТО политика Слободана Милошевића и дешавања на Косову били само изговор.

„НАТО је након краја Хладног рата изгубио своју улогу, његов смисао постојања је нестао падом Берлинског зида“, закључио је лидер ДСС.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!