Прочитај ми чланак

Јерков: Хапшења чланова ДС представљају политички прогон владајуће коалиције

0

(Бета)

Портпаролка Демократске странке (ДС) Александра Јерков изјавила је данас да недавна хапшења функционера те странке представљају чин политичког прогона којим се владајућа коалиција обрачунава са својим неистомишљеницима.

Aleksandra-Jerkov4

Она је на конференцији за новинаре у седишту ДС у Београду рекла да се актуелна власт, под плаштом борбе против корупције, обрачунава са политичком конкуренцијом.

„Ниједног члана ДС-а нећемо штитити ако је прекршио закон али нећемо ни ћутати када приводе наше чланове и одредјују им вишемесечне притворе. Не може претпоставка невиности да важи само за чланове владајућих странака“, казала је Јерков.

Она је потврдила да је полиција данас привела бившег директора Дирекције за изградњу општине Стара Пазова и члана ДС Јована Тишму и да је бившем градоначелнику Лесковца Слободану Коцићу одредјен једномесечни притвор због наводних малверзација око изградње аутобуске станице у том граду.

„Не може директор полиције Милорад Вељовић да унапред прогласи кривим људе из Развојне банке Војводине, не може власт да приводи само чланове ДС-а за кршење закона а да директор ЈП ‘Србијагас’ и члан владајуће Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић буде само опоменут што је без тендера поделио 200 милиона евра приватним фирмама за послове гасификације општина“, казала је Јерков.

Према њеним речима, ДС ће се обратити медјународним институцијама за заштиту људских права како би их упознала са политичким прогоном свог чланства.