Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић није демантовао да Блер у његово име преговара о Косову

0

Председник Народне странке Вук Јеремић оценио је данас да председник Србије Александар Вучић није демантовао да бивши британски премијер Тони Блер, уз његову сагласност, обилази западне престонице и уверава их да је "разграничење" једино решење.

„‘О Косову преговарам само ја’, каже Вучић. То је истина, и зато ће одговарати. А Тони Блер, уз његову сагласност, за надокнаду која му се исплаћује са Блиског истока, обилази западне престонице и уверава их да је ‘разграничење’ једино решење. То Вучић није демантовао“, написао је Јеремић на твитер налогу.

Институт Тонија Блера за глобалну промену негирао је да бивши британски премијер преговара у име српског председника Александра Вучића и владе око питања Косова.

„Пројекат нашег института нема никакве везе са питањем Косова“, наводи се у одговору који је потписала портпаролка Џули Кроули.

Јеремић је цитирао ту реченицу и додао да онај ко је сумњао у тврдњу да је Вучић дао сагласност Блеру да обилази западне престонице и заговара његову и Тачијеву идеју о ‘разграничењу’, треба да погледа деманти Блеровог института „и све ће му бити јасно“.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!