Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић и ја идемо у други круг председничких избора

0

Председник ЦИРСД и будући кандидат за председника Србије Вук Јеремић уверен је да ће у други круг председничких избора ићи заједно с Александром Вучићем. Јеремић је синоћ, гостујући на Н1 ТВ, рекао да Србија никад није била ближе персонализацији државе и власти, што је, како тврди, урадио Вучић, те да је спољна политика аматерска, и да и њу води премијер.

Vuk+Jeremic a.s.5

Председник ЦИРСД и будући кандидат за председника Србије Вук Јеремић уверен је да ће у други круг председничких избора ићи заједно с Александром Вучићем. Јеремић је синоћ, гостујући на Н1 ТВ, рекао да Србија никад није била ближе персонализацији државе и власти, што је, како тврди, урадио Вучић, те да је спољна политика аматерска, и да и њу води премијер.

– Мене је срамота колико нам је лоше – навео је он.

Јеремић сматра да у Србији ствари иду у погрешном можда, како каже, и опасном правцу, и ово је, истиче, један од последњих тренутака да то зауставимо и разлог што је одлучио да се кандидује.

Осврнуо се и на састав Владе Србије:

– Опис Вучићевог министра почиње и завршава се на Александру Вулину. Мислим да је он најбоља персонификација кључних карактеристика министара Вучићеве владе, осим можда једне – није купио диплому и није преписао докторат, у том пољу од њега има већих штихова, али то је данас слика и прилика онога који води Србију – рекао је он.

Јеремић каже да верује да ће кандидат власти на председничким изборима бити Вучић и да он може га победи.

Говорећи о СПС-у Јеремић каже да та странка никада није понижавана и гажена као данас како то чини лидер СНС.

Јеремић такође каже да Вучић води аматерски и некомпетентну спољну политику.

Упитан како финансира кампању, Јеремић каже да ће један део бити из буџетских средстава предвиђених законом, а један део, како тврди, из донација великог броја грађана Србије, међу којима, каже, нема тајкуна.

СПС: Са СНС партнери, нисмо понижавани

– СПС са Александром Вучићем и СНС има стратешšки и партнерски однос и није понижžавана. како то тврди Вук Јеремић – наводе у тој странци.

dacic_sinhua

Они додају да управо резултат таквог односа са СНС јесу резултати које ова Влада постиžже на међународном и економском плану и поверење и подршšка које Влада има.

– Разумемо потребу господина Јеремића до својим јефтиним демагошšким приступом и лажžном забринутоšћу покушšа да прикупи политичке поене, али чини нам се да јошš увек није одговорио за нас на једно кључно питање – како и на који начин финансира своју агресивну кампању, пре него шšто су избори расписани и познат датум њиховог одржžавања – поручују из СПС.

Како се наводи у саопштењу, СПС нити је гажžена, нити је понижžавана од стране данашšњих коалиционих партнера.

– Али је пониžжавана и гажžена Србија и СПС у периоду ДОС-ове власти. Последице те понижžености и гажžености осећају и данас – закључује се у саопштењу.

Палма Јеремићу: Србија никад полуларнија

На изјаве Вука Јеремића о ситуацији у СПС-у, дугогодишњи партнере те странке и председник Јединствене Србије Драган Марковић изјавио је да Србија никада није била популарнија у међународним односима него данас и да коалиција СПС/ЈС има са СНС партнерски однос.

– Ви нисте били дуго у Србији, па није чудно šто не знате нишšта о данашšњој Србији, какав углед уžжива у свету. То није чудно, али је чудно да ви жžелите да будете председник држžаве коју уопšте не познајете – каже Марковић.

Осврћући се на то што је Јеремић најавио председничку кандидатуру и коментарисао односе у владајућој коалицији и положžај Србије данас у свету, Марковић каже:

– Треба да знате да никада вишšе као у последње четири године није долазило председника и премијера светских сила у Србију и да никада вишšе није српски премијер био у званичним посетама, него šто је то био премијер Србије Алекдандар Вућић. ЖŽелим да вас информишšем да се у Србији десио народ који хоће да председник Србије буде Александар Вучић – рекао је он.

СНС: Јеремић мрзи Вучића јер је успешнији од њега

– Политички програм Вука Јеремића своди се на то да огољено и нескривено мрзи Александра Вучића зато šто је много успешšнији и бољи од њега, оценио је потпредседник ГО СНС Миленко Јованов.

Према његовим речима, Јеремић је вечерас поново показао колико је мали човек.

– Уместо да коначно одговори одакле му огромне паре за кампању, које већ немилице трошšи, šто цела Србија види, Јеремић фактички легализује корупцију, јер је поново одбио да кажžе ко му кампању финансира и šшта он том тајном финансијеру треба да учини заузврат – наводи се у саопштењу.

Како каже Јованов, Јеремићев цео програм стаје у две речи – мржžња и корупција.

– Ништа се боље од најгорег министра Тадићеве власти није могло ни очекивати – закључио је он.